Tove Welle Haugland Foto: Reidar.Kollstad
Tove Welle Haugland Foto: Reidar.Kollstad
Tove Welle Haugland (KrFU) og Theodor Helland (FrpU) har fått samtlige ungdomspartier i Vest-Agder med seg i et nytt debattforum. Tirsdag hentet de inspirasjon på Agderkonferansen i Kilden. Foto: Reidar.Kollstad
Tove Welle Haugland Foto: Reidar.Kollstad
Tove Welle Haugland Foto: Reidar.Kollstad

Et tverrpolitisk nettverk, som spenner fra de mørkeblå til de mørkerøde, går nå sammen om å skape møteplasser der ungdom kan bryne sine meninger mot hverandre.

— Det har vært stille i det ungdomspolitiske miljøet altfor lenge, sier fylkesleder i KrFU, Tove Welle Haugland til Fædrelandsvennen.

— Det er vårt ansvar å gjøre politikken mer attraktiv, og nå ønsker vi å skape debatter som kan involvere og rekruttere flere enn dem som allerede er partipolitisk engasjerte, sier hun.

Sammen med Theodor Helland, nestleder i Vest-Agder FrpU, inviterte hun mandag representanter fra samtlige ungdomspartier til idémyldring, og de to ble valgt til nettverkskoordinatorer for det de håper skal bli et levende debattforum i fylket.

— Et kjempebra initiativ. Dette tror jeg kan bli en super arena for mange gøye debatter, sier fylkesleder Emma Martinovic i Vest-Agder AUF.

Hvert parti får ansvar for å invitere til debatt om ulike temaer gjennom hele året, og ungdomspolitikerne vil også oppfordre skoler og kulturinstitusjoner til å delta i opplegget.

— Rogaland og Hordaland har gjort det samme med svært godt resultat, fortelle Welle Haugland.

Første debatt går av stabelen i mars med FrpU som arrangør.