KRISTIANSAND: – Fantastisk! Trial er en dyr sport, så dette er utrolig bra, sier Mette Fidje.

Blant 100 kandidater er 14-åringen plukket ut som en av finalistene som skal kjempe om til sammen 350.000 kroner fra strømleverandørens årlige pengedryss til barn og ungdom på Sørlandet. Hovedpremien er 100.000 kroner, men alle finalistene er sikret minimum 40.000 kroner.

Juryen som består av musiker Thom Hell, håndballspiller André Jørgensen Hofstøl, fotballspiller Ingvild Stensland, musiker Tini Flaat Mykland og administrerende direktør Geir Tønnesland i LOS, la vekt på at 14-åringen har et talent og viser stor entusiasme i sportsgrenen sin. Hun viser også vei blant jentene i en typisk guttesport.

Vant EM-runde

Da Mette Fidje i juni debuterte i EM-runde i Tsjekkia, gikk hun helt til topps og vant. Hun kommer fra en motorsportsfamilie, og har kjørt trial siden hun var sju år gammel.

I dag trener hun i Kristiansand Trialklubb, og det unge talentet deltar også på samlinger med Olympiatoppen.

Fem finalister

De fire andre finalistene til drømmefondet er skøyteløper Magnus Myhren Kristensen fra Arendal, Nidarå Trekkhundklubb, seilerne Mads og Tomas Mathisen fra Risør og Vennesla Røde Kors. Sistenevnte ønsker å arrangere ferieturer for ungdom som kommer fra familier med dårlig økonomi.

– Planen er å ta med ungdom mellom 13 og 16 år til Danmark i fire dager. Vi skal bo i hytter, bli kjent, spille ball, grille, bade og gjøre andre, typiske ferieaktiviteter. Og så skal vi til Legoland og Løveparken, forteller Eva Bäckstrøm i Vennesla Røde Kors.

Avstemming

Fra 19. august kan folk være med å stemme på hvem de mener bør bør vinne drømmefinalen.

Resultatet blir offentliggjort under et arrangement som strømleverandøren har i Kristiansand dyrepark 1. september.