MANDAL: Lørdag 17. november fikk politiet melding om en bil som kjørte vinglete på vei ut av Mandal sentrum. Bilen skulle også ha vært borte i fenderverk på bilen. Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett rykket politiet da ut, og de fant bilen i nærheten av den tiltalte mannens leilighet.

Bilen hadde skader i skjerm, og to hjul var punktert. Den tiltalte, en 52 år gammel mann fra Mandal, fant de inne hos naboen hvor han hadde lagt seg ned på sofaen. Han skal ifølge politiet ha virket tydelig beruset.

52 åringen innrømmet at det var hans bil, men nektet for å ha kjørt den i påvirket tilstand. Han ble ikke trodd av politiet. En blodprøve tatt klokka 02.51 samme natt viste en promille på 2,88. Politiet sikret seg derfor mannens førerkort.

I forbindelse med et rettsmøte fortsatt beslag av førerkortet, valgte 52-åringen å tilstå at han hadde kjørt i beruset tilstand. Under hovedforhandlingene forklarte mannen at han har et problematisk forholdt til alkohol. Han opplyste også at han hadde lagt seg hos naboen fordi kona misliker at han drikker, og at han den natten skjemtes.

I Kristiansand tingrett ble han på bakgrunn av dette dømt til 21 dagers fengsel, som ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Han ble også ilagt en bot på 60.000 kroner.