HOLDT NEDE: Ansatte ved barnevernsinstitusjonen la gutten i bakken og holdt han nede i over 20 minutter. Foto: Ronny Blix

Like før klokka 13 fikk politiet melding om at ansatte på en av byens barnevernsinstitusjoner trengte hjelp til å håndtere en krakilsk gutt.

– En 16 år gammel gutt som bor på en annen institusjon i nærheten, hadde fremsatt alvorlige trusler mot de ansatte. Han sa han ville bruke forskjellige gjenstander til å skade dem, sier Odd Arvid Johannesen, politiets innsatsleder på stedet, til Fædrelandsvennen.

De ansatte ved barnevernsinstitusjonen anså truslene som reelle og varslet straks politiet.

La gutten i bakken

Innen politiet kom til stedet hadde de ansatte selv lagt gutten i bakken. Et bilde tatt av et vitne viser at en person holder hodet hans, en sitter over ryggen og tredjemann holder fast beina.

Gutten skal ha kjempet for å komme løs i over tjue minutter. Da kom politiet til stedet og satte håndjern på ham.

– De ansatte ved barnevernsinstitusjonen hadde selv fått situasjonen under kontroll. De holdt ham nede i bakken. Vi pågrep gutten og satte ham i arrest på Mandal politistasjon, sier Johannesen.

Kjenning av politiet

16-åringen skal ha kommet til Mandal fra Oslo for en stund siden.

– Det er en person som har hatt befatning med politiet mange ganger tidligere. Jeg kan ikke si hva slags forhold han tidligere har vært involvert i, sier innsatslederen.

Politiet skal ha en samtale med de ansatte som var involvert i hendelsen. 16-åringen vil bli løslatt i løpet av onsdagen.

– Men forholdet vil bli anmeldt og etterforsket, sier Johannesen.

Ukjent årsak til truslene

Verken innsatslederen eller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon vet årsaken til at gutten fremsatte trusler mot ansatte i barnevernsinstitusjonen.

– Det var en uoverensstemmelse, men årsaken til truslene vet vi ikke. Det kan ha vært så mangt, sier Gabrielsen.