– Alt tyder på at det er savnede som er funnet, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Klokka 00.40 natt til mandag gikk politiet ut med at den savnede mannen var blitt funnet i Mandalselva.

– Det er ingen mistanke om at noe straffbart har skjedd. Det fremstår som en tragisk hendelse, sier Formo.

Pårørende er varslet.

Ønsker kontakt med vitner

Mandag morgen opplyser Formo at politiet ønsker å komme i kontakt med et par som er observert i det området savnede i tidsrommet 04.10 til 04.20 natt til 1. påskedag.

– Det skal være en mann og ei dame som gikk i retning mot Sanden. Dette er vitner politiet ønsker å komme i kontakt med, sier Formo.

Han forteller videre at natta har gått til å avslutte leteaksjonen og skrive rapporter.

– Så vil vi etterforske videre for å finne ut hva som har skjedd i det som ser ut til å være ei ulykke med tragisk utfall.

Lette i flere timer

Leteaksjonen i Mandal sentrum ble startet opp ved 20.30-tida søndag kveld. En mann i 20-årene var meldt savnet etter at han ikke var sett siden rundt klokka 02 natt til søndag.

– Vi har kontaktet Hovedredningssentralen, og starter søk langs Mandalselva nå, sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen rundt klokka 19.40 søndag kveld.

Røde Kors, Norske redningshunder, brannvesenet og redningsskøyta deltok også i letingen.

Klokka 23.30 sa operasjonsleder Jarl Nilsen at søket etter personen fortsatte utover natten, men at det måtte tas en ny vurdering senere. Kort tid etterpå ble den savnede mannen funnet av dykkere fra brannvesenet.

Politiet opplyser natt til mandag at de ønsker å komme i kontakt med personer som har sett mannen natt til søndag.

Redningsdykker Jan Haaland fra Brannvesenet sør søker i Mandalselva. Foto: Jarle R. Martinsen

Sporet telefonen

Etter at mannen var meldt savnet, igangsatte politiet sporing av hans mobiltelefon. Like etter klokka 21 fortalte operasjonsleder Repstad at sporingen hadde gitt resultater.

– Vi har sporing fra i natt i sentrum, men det er basesporing, altså ikke nøyaktig sporing. Vi har ikke fått alt fra teleoperatøren ennå, sa han da.

I tillegg hadde bekjente sett at mannen hadde vært aktiv på digitale plattformer, men siste observasjon av han var rundt klokka 02 natt til søndag i Mandal sentrum.

Delt på Facebook

Fædrelandsvennen har sett at over tusen personer har delt en Facebook-etterlysning av personen. Den ble publisert ved 18-tida søndag kveld.

– Det har vært mange venner og bekjente i aksjon. De har søkt gjennom leiligheten hans og andre steder uten at det er gjort noen funn, sa Repstad søndag kveld.

Røde Kors leter ved hjelp av vannscooter i elva. Foto: Jarle R. Martinsen

Inge Jakob Hansen, utrykningsleder i Brannvesenet Sør, leder dykkerne som søkte i elva. Da Fædrelandsvennen snakket med han like etter klokka 22 søndag kveld, fortalte han at letingen ikke var risikofri.

– Det er en risiko med alt under vann. Vi kjører all sikring vi kan gjøre, med to luftforsyninger og en stand-by dykker. Vi har har også ganske begrenset avstand fra land, sa han.

Hørte skrik

Klokka 04.20 søndag morgen mottok politiet melding om en person som skrek ved Kastellodden mot Sanden i Mandal. På spørsmål om dette kan ha sammenheng med den savnede personen svarte Repstad følgende:

– Der var vi i natt, men påtraff ingen folk. Det var heller ikke sett at noen hadde vært i vann der. Det er for tidlig å si om det har noen sammenheng.

Redningsskøyta Bill søkte i elva søndag kveld. Foto: Jarle R. Martinsen