FARSUND: Denne 46 fots store treskøyta med fire personer om bord grunnstøtte seint mandag kveld ved Katland fyr utenfor Farsund.

Redningsskøyta mottok melding på telefon fra havaristen klokken 22.46 mandag kveld.

Tok inn vann

– Båten sto godt på grunn og tok inn vann. Heldigvis kunne mannskapet på fire personer gå i land på holmen ved Katlandet fyr, opplyser mannskapet om bord på RS Oscar Tybring.

Klokken 00.25 var alle fire om bord i redningshelikopteret fra Sola.

Tilkalte redningshelikopter

Redningsmannskapet under ledelse av skipper Christian Steimler Knudsen mente det var risikabelt med for mange skjær i området rundt fyret til at redningsskøyta kunne gå trygt inn til skjæret, for å ta mannskapet fra havaristen om bord.

Hovedredningssentralen viser også til at det var høye bølger i området.

– Derfor ble et Sea King redningshelikopter rekvirert, og Sea Kingen plukket opp mannskapet på fire personer, opplyser redningsmannskapene.

Mannskapet om bord på RS Oscar Tybring er styrmann Jan Adolfsen og maskinsjef Jan Stuhr i tillegg til skipper Steimler Knudsen.

Skjebnen til havaristen avgjøres av forsikringsselskapet. Foto: Redningsselskapet, RS Oscar Tybring

Ikke avgjort

Havaristen ligger tirsdag morgen fortsatt på grunn ved fyret. Redningsselskapet opplyser at hva som skjer videre med den er opp til forsikringsselskapet, opplyser Lars Mosby Enger, som er pressevakt i Redningsselskapet.

Den 46 fots store skøyta gikk på grunn like før klokken 22.46 mandag kveld. Foto: Redningsselskapet, RS Oscar Tybring