LYNGDAL: Det melder Lister24 tirsdag formiddag.

En 30-åring fra Mandal, en 27-åring fra Farsund og en 35 år gammel lyngdøl er tiltalt for knivranet på Joker-butikken i Kvås i Lyngdal.

Rettssaken mot mennene startet i Lister tingrett tirsdag morgen, og alle de tre har erkjent straffskyld.

Ranet fant sted 6. januar i fjor. To av mennene gikk inn på med kniv i hånda og kunngjorde at de var i ferd med å rane butikken.

Stakk av i stjålet bil

To butikkansatte var befant seg på lageret da mennene kom inn i butikken. De ble etter hvert kommandert bort til kassaområdet.

– De krevde at vi skulle fortelle hvor alt av tobakk, snus, øl, lightere og penger var. De fylte 2–3 søppelsekker med varene, fortalte Anette Vigsnes til Fædrelandsvennen.

Den tredje mannen satt i stjålet varebil utenfor og ventet på kameratene. Ferden endte til slutt i en grøft ved Hompland. Der ble de pågrepet av politiet.

Mennene forklarte i politiavhøret at ranet var planlagt kort tid før de slo til. Mangel på penger og tobakk skal ha vært grunnen til at de ranet butikken.

Ranerne stakk av i en stjålet bil fra stedet. Kort tid etter havnet i grøfta på Hompland, der de ble pågrepet av politiet. Foto: Martinsen, Jarle

Den ene mannen erkjente ranet en snau uke etter hendelsen.

– Husket ikke hendelsen

– De to andre personene har blitt gjort kjent med disse opplysningene. De hevder selv at de ikke husker noe fra hendelsen, men er åpne for at de har deltatt, sa etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

I tillegg til ranet, er mennene også tiltalt for å ha brukt narkotiske stoffer på ransdagen.

Lister tingrett har satt av tre dager til hovedforhandlingene i saken, som startet tirsdag.