Bergen (NTB): NSB kommer heller ikke fram med buss mellom Bergen og Voss.– Mot dette været har vi ingenting å stille opp med. Vi tar hånd om reisende som har startet turen og refunderer billetter som allerede er kjøpt. Utover det er det lite vi kan gjøre, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Toget fra Oslo til Bergen stopper nå på Myrdal stasjon. Reisende fra Voss til Oslo blir fraktet videre med busser via Lærdal og Hemsedal til Gol. Mellom Voss og Bergen er all kollektivtrafikk stanset.

– Det har gått tre ras på strekningen mellom Arna og Myrdal, nærmere bestemt i Langhelle, Romslo og Vaksdal. I tillegg har regnet ført til utvasking av sporet flere steder, sier Sindre Ånonsen i Jernbaneverket til NTB.

Jernbaneverket vil gå i gang med reparasjonsarbeid såframt det er trygt for jernbanearbeiderne å oppholde seg i området.

– Strekningen mellom Arna og Myrdal vil tidligst bli åpnet tirsdag. Også Flåmsbanen vil være stengt til i morgen, sier Ånonsen.

Lokaltoget mellom Bergen og Arna er også ute av trafikk, på grunn av overvann på Bergen og Arna stasjoner. Det er usikkert om trafikken vil starte opp igjen på denne strekningen i løpet av dagen. (©NTB)