FROLAND: — Det er det råeste jeg har hørt noen gang, sier mor til avdøde Ronny Halvorsens, Anne Lise , til lokalavisen.

Lørdag ble følgende annonse rykket inn i Dagbladet:

"Vil du være med på å spleise på erstatningskravet etter biltyven som forulykket da han prøvde å kjøre i hjel bileieren? Da den arbeidsledige sønnens redningsaksjon kostet ham 187.000,- + ett års fengsel." I slutten av annonsen blir det opplyst et kontonummer hvor folk blir oppfordret til å sette inn bidrag.

Bistandsadvokat til avdødes familie, Tor Erling Staff, reagerer kraftig på at familie og venner har satt i gang innsamlingsaksjon for å betale erstatningen til offerets etterlatte. Moren vil koble politiet inn i saken.

— Om ikkje politiet tek tak i saka sjølv, kjem eg til å melde aksjonistane for å få ei etterforskning, sier Halvorsen til NRK Sørlandet.

25-åringen ble i januar i år dømt til to års fengsel, og retten mener drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Steen skjøt tre skudd mot bilen som Ronny Halvorsen hadde stjålet fra Steens far. Steen hevdet i retten at han handlet i nødverge og siktet på hjulene. Retten mente på sin side at det ikke var snakk om nødverge på det tidspunkt da Steen skjøt, og at Steen heller burde ha ringt politiet istedet for å selv forsøke å stoppe tyven.

Aktor hadde lagt ned påstand om tre års fengsel.