KRISTIANSAND: Tilsynelatende helt umotivert ble en 60 år gammel mann litt før klokken 16.00 søndag knivstukket i skulderen, mens han sammen med noen venner spaserte på Torvet i det fine høstværet.

60-åringen ble stukket under venstre skulder, men klarte å slå kniven ut av hendene på gjerningsmannen. Offeret møtte selv opp på politikammeret som ligger et steinkast unna for å melde fra, mens de han var sammen med holdt øye med knivstikkeren.

Politiet rykket mannsterke ut, og fant den antatte gjerningsmannen innelåst på det offentlige toalettet i Wergelandsparken. Lovens håndhevere ventet på utsiden, og la mannen i bakken da han låste seg ut fra avlukket. Pågripelsen foregikk ifølge politiet udramatisk.

Knivmannen, som er en 34 år gammel kristiansander, ble i går satt i arresten. I tillegg til kniven som ble brukt mot 60-åringen, hadde 34-åringen enda en kniv på seg.

Politiet tror ikke det dreier seg om et ransforsøk.

60-åringen fikk et ett centimeter langt rift i ryggen. Han ønsket ikke legebehandling, men ble av politiet oppfordret til å ta en stivkrampesprøyte.