KRISTIANSAND: 30-åringen bor i Vågsbygd og oppførte seg truende i nabolaget tidlig på kvelden mandag . En kvinne og hennes datter ble truet med kniv av mannen hjemme hos seg selv i boligområdet på Bråvann.

– Han ble pågrepet ved ved 20-tiden, bekrefter Hans Christian Sødal som er fungerende leder på Kristiansand politistasjon.

Han ønsker ikke å utdype mer rundt pågripelsen av 30-åringen, som ble satt inn på en av glattcellene på politihuset.

– Under rutinemessig inspeksjon klokken 07.30 ble det oppdaget at mannen ikke pustet. Det ble straks satt i gang forsøk på gjenopplivelse, men det var dessverre nytteløst, sier Sødal.

I dag ved 15-tiden kommer Spesialenheten for politisaker til Kristiansand for å undersøke om politimyndighetene har gjort noe kritikkverdig i forbindelse med dødsfallet på glattcella.

Avdøde skal ifølge politiet ikke ha vært overstadig beruset eller ute av stand til å ta vare på seg selv.

– Så langt jeg kan se, har det ikke vært brudd på de normale rutinene for tilsyn av arrestantene – det vil si tilsyn minst hver halvtime, sier Sødal.

Politiets eget personell forsøkte med hjertestarter å få liv i 30-åringen, men lyktes ikke. Ei heller ambulansepersonellet klarte det, og en lege ble tilkalt for å konstatere at 30-åringen var død.