KRISTIANSAND:

Den 1. august mottok politiet en anmeldelse fra en student som hadde betalt til sammen 9000 kroner i depositum og forskudd på husleie. Hybelen viste seg være utleid allerede. 23-åringen hadde leid hybelen i Dronningens gate i midten av juli, og så videreleid den til to personer.

Søndag 4. september fikk politiet inn en ny anmeldelse. På nytt hadde 23-åringen leid en leilighet i Freyadalsveien og leid den videre med det samme. To kamerater betalte til sammen 10.000 kroner i depositum og husleie. De fikk husnøklene, men huseier har ikke fått pengene.

— 23-åringen meldte seg torsdag, han satt i avhør langt utover kvelden. Han innrømmet svindelen med leiekontraktene, opplyser etterforsker John Repstad ved Kristiansand politistasjon.

— Kristiansandsmannen er siktet og fengslet for mellom 20 og 30 forhold, fra tyverier, vold, og bedragerier til narkotika. Han har innrømmet de fleste forholdene, fortsetter Repstad. Den svindelsiktede mannen hadde avtale med politiet om å melde seg torsdag i forrige uke.

— Han har vært etterlyst siden mai, og det er ikke uvanlig at folk melder seg etter noe tid, forklarer Repstad.

23-åringen ble varetektsfengslet for fire uker. Politiadvokat Folke Åmli opplyste at han skrev tiltalen mot 23-åringen i går ettermiddag. - Grunnen til at det ikke har skjedd tidligere, er at vi ikke har fått fatt i ham. Tiltalen vil bli forkynt i løpet av uken, sier Åmli.

Etterforsker Repstad sier at motivet til 23-åringen skal ha vært å betale gjeld. - Vi har tre anmeldte forhold med hybelsvindel til nå, og vi venter på at det skal bli flere. Det har ifølge vitner vært mange på visningene som er avholdt, men vi har ikke helt oversikt ennå, sier Repstad. Han ber folk som har blitt lurt om å ta kontakt med politiet.

Mannens forsvarer Sveinung Johnsen sier at 23-åringen ønsker å få orden på tingene. - Dette har skjedd i forbindelse med rus. Han vil komme bort fra dette og har gått i behandling i noen måneder. Han viser vilje og evne til å komme bort fra dette, sier Johnsen.

— Viser episoden på torsdag det, synes du?

— Jeg kan ikke si så mye mer enn det jeg har sagt. Mitt klare inntrykk er at han ønsker å gjøre opp for seg, kommenterer Johnsen.