SANDNES/KRISTIANSAND: – Det er litt vemodig at det for første gang på 133 år ikke skal være en ved navn Idland som sitter i ledelsen for en industribedrift i Sandnes, og at det er jeg som avslutter en rekke med seks generasjoner, sier Ole Christian Østradt Idland (61) til Stavanger Aftenblad.

Solgte til Johan G. Olsen

Han solgte sist fredag ut all industriproduksjon i konsernet han og barna eide til industrikonsernet Johan G. Olsen AS, som har sitt hovedsete i Kristiansand.

Alle eiendommene blir imidlertid beholdt i O.C. Østraadt AS.

– Dette er nokså følelsesladet, men jeg har sagt til barna mine på 20 og 23 år at de skal velge å utdanne seg til noe de liker. Barn skal arve penger og papirer, men ikke arbeidsplasser.

Han mener at salget trygger samtlige 100 arbeidsplasser.

Han og daglig leder i Johan G. Olsen Betong, Bjørnar Iversen, mener de to industrigrupperingene går godt i sammen. Østraadt er sterk på Vestlandet og Østlandet, mens JGO gjør det godt på Sørlandet. De to har konkurrert, men også samarbeidet i årenes løp. Samlet omsetning blir nær 350 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

-Innertier

– Industrielt er dette innertier. Her kan det bli store synergier både på rør og belegningsstein, kommenterer Iversen til Stavanger Aftenblad.

Som daglig leder i Johan G. Olsen styrer han fabrikker i Kristiansand, Fetsund, Hønefoss og Arendal. Østraadt-merkevarene skal videreføres, men Bjørnar Iversen kan foreløpig ikke noe si om arbeidsplassene.

Iversen vedgår at steinfabrikkene både i Sandnes og Kristiansand er gamle og at et mulig alternativ er én ny, stor fabrikk enten i Rogaland eller på Sørlandet.

Partene har tatt forbehold om at Konkurransetilsynet godkjenner salget.