GRIMSTAD: — Bare rent hell gjorde at kjøringen ikke fikk død eller alvorlig personskade til følge, skriver dommer Ørnulf Øyen i den knusende dommen mot bilføreren.

Biljakten fant sted i Grimstad 5. desember i fjor. I en dom mot bilføreren kommer det frem hvor høye hastigheter føreren og den jaktende politimannen holdt.

Politibetjenten mistet altså jobben i Up. Han ble dessuten bøtelagt av Statsadvokaten i Agder, etter innstilling fra Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO.

Under rettssaken mot 33-åringen som kjørte bilen Up-betjenten forfulgte, ble videoen fra politibilen avspilt. Den avdekket at biljakten startet i 106 kilometer i 80-sonen på E 18 mellom Arendal og Grimstad. Da politiet slo på blålysene for å stoppe 33-åringen, startet jakten.

-På sletta før Grimstad-porten var farten oppe i 154 kilometer. Ved Fjære kirke var farten mellom 100 og 130 kilometer. Ferden fortsatte gjennom et boligområde på Frivold i høy hastighet. Veien var smal og det var fotgjengere og gående i området, heter det i dommen, i følge Agderposten.

På Opplandsveien mot E 18 ved Ugland-senteret steg hastigheten til 160 kilometer i 60-sonen, hundre mer enn fartsgrensen.

— Retten bygger dommen på filmen fra politibilen. Etter rettens vurdering dreier det seg om et sjeldent tilfelle av hensynsløs kjøring. Kjøringen skjedde på et tidspunkt med mye trafikk, både fra kjørende og gående.

Retten mente det ikke var et formildende moment at politiet ikke ga opp den farefulle jakten.

Straffen for kjøringen og en rekke andre mindre forhold, ble satt til 30 dagers fengsel og 120 timers samfunnstjeneste. 33-åringen mistet og retten til å føre motorvogn de neste to årene.