SIRDAL: Nylig orienterte han formannskapet om siste nytt i forprosjektet, som det har vært arbeidet med i om lag ett års tid.

Nå håper Kinden politikerne finner plass til prosjektet i neste års budsjett. Går alt som det skal, kan det bli byggestart allerede neste høst, og ferdigstillelse høsten 2006. Kostnadene for det planlagte folkebadet på Tonstad er på 26 millioner kroner. Sirdals-politikerne har allerede satt av 20 millioner kroner i økonomiplanen, noe som betyr at det er stemning for planene, men at pengene ikke er bevilget.

— Prosjektet vi har presentert er seks millioner kroner dyrere enn politikerne har ønsket å bevilge. Vi vil forsøke å få kostnadene ned for å tilpasse rammene, forklarer Per Kinden.

Bakgrunnen for at planene kom opp, var det skrikende behovet for å rehabilitere det gamle svømmebassenget på Tonstad skule. Bassenget, på 12,5 x 10 meter, er i ferd med å gå ut på dato.

De nye planene omfatter å gjøre det eksisterende bassenget om til tre mindre velværebasseng; et varmtvannsbasseng, et lekebasseng og et opplæringsbasseng.

I tillegg ønsker Kinden at det bygges et tilbygg til svømmehallen som skal inneholde et nytt idrettsbasseng på 12,5 x 8 meter. Her er det planlagt stupemuligheter, både med sviktbrett på én og tre meter.

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no