KRISTIANSAND:

KrF tør ikke stå opp for de kristne frihetsverdiene. Jeg sier det som er sant, og grasrota forstår dette, sier Vidar Kleppe.

Han kaller Hans Fredrik Dahl for en venstreorientert historiker som mangler kunnskap.

Kamp mot terror

— Vi hadde voldtekt i en moské i vår egen by denne helgen. Det skjer det mest groteske i islamske miljøer. Daglig ser vi halshogging og fortvilte gisler på TV. Dette er en kamp mot terror som alle demokratiske land nå kjemper, sier Kleppe.

— Men ser du ikke at du generaliserer muslimer og skaper frykt?

— Vi kommer med fakta. Jeg har i alle år bekjempet fascisme og nazisme. Sannheten er at muslimske fundamentalister står nazismen nær. Vi har mange krigshelter med i Demokratene. De ser at vi nå står overfor den samme faren som vi sto overfor på 30-tallet.

Kleppe stiller seg foran en plakat av sitt politiske forbilde Winston Churchill og sier han deltar i en frihetskamp, en kamp få våger å kjempe, men som vil spisse seg mer og mer til i årene som kommer.

Frykter muslimsk flertall

— Hvis man skriver fram dagens befolkningsutvikling, vil det være muslimsk flertall i Oslo rundt 2030. I 2035 vil det være 1,2 millioner muslimer i Norge. Det er tall fra Statistisk sentralbyrå, sier Kleppe.

Han mener Hans Fredrik Dahl bommer totalt i kritikken, og at historikeren heller burde analysere likhetene mellom islam og nazisme.

— Tenk at Jo Benkow kritiserer meg. Han som jeg beundret som stortingspresident da jeg var ny på tinget og 24 år gammel. At han uttaler seg på så sviktende grunnlag, han som burde være med på å kjempe for Israel, et land som kjemper med ryggen mot veggen, sier Kleppe.

— Så insinuerer kritikerne til og med at vår omskrevne krigsannonse handler om muslimfrykt. Den er jo et innlegg i den norske forsvarsdebatten. Forsvaret består jo snart bare av Divisjonsmusikken.

Kleppe sier han har fått mange telefoner med skryt av partiavisen, som er trykket i Polen av kostnadshensyn. Det vil komme flere utgaver etter hvert.

— Jeg tør si sannheten, i motsetning til de fleste politikere her i landet, sier Kleppe.