MANDAL: – Det er hyggelig å registrere at kommunen har ansatte som tør å tenke nytt og foreslår bedre løsninger, selv om det medfører budsjettoverskridelse på 75 prosent bare fire uker etter bystyrets budsjettmøte. Nå økes kvaliteten på tilbudet, samtidig som vi får mer for pengene, sa Jon G. Ask i formannskapet i går.

Bystyret vedtok å bruke fire millioner kroner til utbygging av Kvisla og Frøysland barnehager, samt nedlegge og flytte Rauneveien barnehage, men barnehageenheten økte investeringen til sju millioner og fikk formannskapet til å sluke beløpet med glede.

– Den opprinnelige planen var 18 nye plasser på Frøysland og Kvisla. Nå har vi økt til 28. Det medfører at kommunen kommer i balanse på driften til tross for at også bemanningen må økes. 18 plasser vil gi driftsunderskudd, forklarte Torill Hinne, som er enhetsleder for barnehagene, for formannskapet i går.

Rauneveien barnehage, der det er funksjonshemmede barn, skal selges og flyttes til Kvisla. Der skal de bygges en skjermet avdeling med åtte plasser spesielt tilrettelagt for multihandikappede barn med integrering av funksjonsfriske barn. Dermed videreføres opplegget barnehageenheten har vært godt fornøyd med i Rauneveien.

I tillegg bygges småbarnsavdelinger både på Frøysland og Kvisla som utløser optimal statsstøtte og foreldrebetaling. Det vil redusere barnehagenhetens årlige driftsutgifter med 355.000 kroner.

Merinvesteringen på tre millioner kroner er foreslått overført fra overskudd på andre kommunale byggeprosjekter. Det viser seg blant annet at den planlagte investeringen for Vassmyra ungdomsskole på 62 millioner vil bli redusert til i underkant av 58 millioner med samme resultat.

– Det viser seg at en rekke byggeprosjekter i Mandal vil bli billigere enn antatt uten at vi kan forklare hvorfor, sa kommunalsjef Norman Udland til formannskapet i går. Han lovte politikerne at de skulle få styre de innsparte beløpene, og tok samtidig selvkritikk for at de ikke var varslet tidligere.

Bystyrekomité II gikk i går inn for å innføre en prøveordning med samarbeidsutvalg ved to skoler for å sikre medbestemmelse fra foreldrene samt opprette samarbeidsforum.