Studiebibliotek på plass

SIRDAL: Voksne som tar etterutdanning og andre studenter har fått sitt eget studiebibliotek. Tilbudet er etablert i kjellerlokalene, der kulturkontoret tidligere holdt til. I studiebiblioteket er det blant annet datamaskin med internett. Her kan brukerne etter avtale få låne nøkkel og sitte og jobbe fram til klokken 23.00 om kveldene. Tilbudet er et samarbeid mellom kommunen og fylkeskommunen. Sirdal er den fjerde kommunen i Vest-Agder med et slikt tilbud.

Ny E 39 i rute

KVINESDAL: Byggingen av ny E 39 mellom Feda og Lyngdal er i rute, og den 17 kilometer lange traseen ser ut til å kunne åpnes som planlagt i september 2006. Det er for øyeblikket over 300 anleggsarbeidere og 100 maskiner i sving. Tre av tunnelene blir over én kilometer lange, og Vatlandstunnelen blir hele 3,2 kilometer lang. Mest synlig for trafikantene på dagens E 39 er byggingen av Fedafjorden bro, som får en seilingshøyde på 50 meter. De to tvillingtårnene ruver 100 meter opp i luften.

Lister utvandrermuseum

KVINESDAL: 30. juni under utvandrerfestivalen blir det offisiell åpning av Lister Utvandrermuseum. Det er Sons of Norway i Lyngdal og Kvinesdal som har bygd opp museet i en fraflyttet enebolig i Markveien i Prestegården like utenfor Kvinesdal sentrum. Museet blir et minne om de tusener av sørlendingene som utvandret til Amerika. En av ildsjelene, Toralf Haugland, sier at museet ikke blir helt ferdig til åpningen, og at utstillingene vil bli supplert utover høsten. Tanken med museet å fortelle historien om den omfattende utvandringen som startet i 1825. Det blir tidligere ordfører Anders Mathias Larsen i Kvinesdal som skal stå for åpningen av museet.

Gangvei på Øyesletta

KVINESDAL: I midten av september skal den 1,75 kilometer lange gang— og sykkelveien langs dagens E 39-trasé på Øyesletta stå ferdig. Byggearbeidene som nå pågår for fullt, har en kostnadsramme på fire millioner kroner. Kommunen mener at det fortsatt vil være behov for en ny gang- og sykkelvei etter at europaveien blir lagt om. Prosjektet, som er en del av Listerpakken, blir i sin helhet finansiert med bompengene som kreves inn i bomstasjonen på Kvinesheia. Det er Stortinget som har bestemt at en del av bompengene kan brukes til trafikksikkerhetstiltak som dette.

Ombygging av rådhus i Lyngdal

LYNGDAL: 2. etasje av Lyngdal rådhus er snart ferdig ombygd. Etatene som skal flytte inn under samme tak blir plan- og driftsetaten, kommunekassen, lønns- og personalkontoret og formannskapskontoret. I tillegg til kontorer og fellesareal blir det to møterom, arkiv samt en kjøkkenkrok i etasjen. Tidligere er helse- og sosialetaten og undervisningsetaten samlokalisert i etasjen over. Over sommeren skal politikerne ta stilling til hvordan de resterende ledige lokalene i rådhuset skal brukes.

Ekstraforestilling og dvd

LYNGDAL: Det blir satt opp ekstraforestilling av Thomas Stanghelles opera-musikal «Some Sunny Night» i Lyngdal kulturhus søndag 10. juli. Sørlandspremieren blir samme sted kvelden før. Samtidig lanseres det også en dvd-forestilling med gjesteartister som Morten Harket, Johann Olav Koss og ikke minst kronprinsesse Mette Marit.

Nytt styre i næringsforum

HÆGEBOSTAD: Daglig leder av Heddan Gard, Renate Stokkeland, er valgt som leder for Hægebostad Næringsforum. Med seg i styret får hun Egil Seland (Birkeland Handelslag) og Jon Anker Telhaug (Eikås Sagbruk AS). Næringsforumet har i dag 15 medlemsbedrifter.

Kulturhuset i Kvinesdal 20 år

KVINESDAL: Kulturhuset på Åmot er 20 år til høsten. Kultursjef Jan Schou ønsker å markere jubileet med to storstilte festforestillinger i kulturhuset lørdag 17. september. De foreløpige planene går ut på å vise publikum både bredden i det lokale kulturlivet og kunstnere på et høyt nivå som på en eller annen måte har røtter i kommunen.

60 dagers fengsel for 29-åring

FARSUND: En 29-åring fra Farsund er i Lister tingrett dømt til 60 dagers fengsel, hvorav halvparten blir gjort betinget. 29-åringen ble blant annet funnet skyldig innbruddstyverier i henholdsvis G. Ur og Optikk i Lyngdal og Expert i Kvinesdal. Han unnlot ellers å levere tilbake en leietilhenger hos en bensinstasjon i Kvinesdal og ble tatt for bilkjøring i beruset tilstand og kjøring uten gyldig førerkort. 29-åringen ble ellers dømt for besittelse av 16 gram hasj.