Kristiansand: — Dette er en veldig typisk sak som vi ser veldig ofte, forteller fylkesarbeidssjef Hilde Høines.

49-åringen selv ville ikke kommentere saken, og han ville heller ikke oppgi navnet på sin advokat.

Ifølge tiltalebeslutningen svindlet mannen Aetat i to omganger. Først i seks måneder, fra januar 2003 til juni 2003, så fra november 2003 til mars 2004. Han skal ha forledet ansatte ved Aetat til å utbetale 80.730 kroner i arbeidsledighetstrygd han ikke hadde krav på. Ved utfylling og innsending av meldekort unnlot mannen å opplyse at han jobbet for mormonerne. I tillegg hadde mannen også en jobb hos et lokalt firma.

Stadig flere forsøker å svindle Aetat ved å få utbetalt arbeidsledighetstrygd samtidig som de har jobber av ymse slag. Aetat slår hardt ned på slike saker, og mange av sakene blir anmeldt.

— Det kommer an på summen i den enkelte sak. Er det en mindre sum, krever vi at personen betaler tilbake pengene. Er det en større sum blir saken anmeldt, som i dette tilfellet, forklarer Høines.

— Å unnlate å skrive på meldekortet antall timer de jobber er den mest vanlige typen svindel. Vi jobber grundig for å ta de som misbruker den tilliten det offentlige har til dem. Aetat har jevnlige kontroller av inntektsopplysningene, vi sjekker blant annet arbeidsgiverregisteret og Statens Lånekasse. På den måten kan vi kontrollere antall timer personen sier de jobber mot antall timer arbeidsgiver sier de jobber, sier hun.