Anne Marie Pettersen går ofte turer i fjellet, men har aldri reddet en sau med rød saft før.

— Det sto helt fast i ei hengemyr innenfor skisenteret på Bortelid. Jeg hadde bare saft med meg. Lammet fikk det, og virket fornøyd. Det kan ikke ha drukket på lenge, sier Anne Marie Pettersen.

Hvis du har en morsom eller annerledes ferie- eller sommeropplevelse du ønsker å dele, send tips og bilder til odd.inge.uleberg@fvn.no.

Anne Marie Pettersen går ofte tur alene i fjellene rundt Bortelid. Onsdag formiddag hørte hun svak breking, og nede i et gjørmedike, noe innenfor toppen av skiheisen, så hun det store lammet.

— Jeg måtte ut i gjørma selv, og fikk tak i ryggen på den. Jeg måtte hale og dra. Lammet var sugd ned i gjørma. Men til slutt fikk jeg lammet opp, forteller hun.

Saft

Anne Marie Pettersen hadde bare saftflaska. Lammet drakk alt. Senere fikk den to flasker med friskt fjellvann.

— Den kunne ikke gå i begynnelsen. Den har nok stått lenge, men til slutt begynte den å bevege seg. Da jeg forlot den, spiste den av et bjørketre, forteller kvinnen, som er vant til å redde sau. Hun var stadig på sauesanking de 11 årene hun bodde på Rauland.

- Den gode hyrde

— Nå bor vi på Flekkerøya og er stadig på Bortelid. For meg ble dette en fin påminnelse om den gode hyrde som ikke forlater lammene, men som passer på dem, sier Pettersen, som torsdag skal opp og se om lammet har funnet flokken sin.

Hun har ikke fått kontakt med bonden fra Rogaland som eier lammet, men hun traff folk på butikken som skulle varsle.