For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

Kristiansand: — Det er et overgrep. Det er faktisk det. Jeg fatter ikke at noen kan være så onde. Det er den lille jenta mi det er bilde av, sier Nina Eilertsen.

Den sjokkerende bildemeldingen (mms) består av tre bilder. Først et bilde av et toalett med avføring, i bakgrunnen høres latter og fiselyder. Deretter et bilde av en barnerumpe med tangatruse, med fiselyder i bakgrunnen. (Dette bildet er ikke av Eilertsens datter.) Til slutt kommer det fram et bilde av Ninas 12 år gamle datter. Bildet er tatt ovenfra og viser ansiktet hennes. I bakgrunnen sier en stemme: «Se så stygg og jævlig. Nå kommer jeg i drømmene dine.»

  • Er det noe tvil om at det er datteren din det er bilde av?

  • Nei, det er det ikke, sier Nina Eilertsen.

Hun legger til at datteren ikke har sett mms-en og derfor ikke forstår hva som er skjedd.

Sirkulert et halvt år

Det var søndag Nina Eilertsen fikk vite om mms-sjikanen, da en bekjent tilfeldigvis så bildemeldingen. Siden har hun fått høre at flere hun kjenner har fått akkurat den samme meldingen. Noen har i tillegg fått den i Porsgrunn-området for omtrent et halvt år siden.

Da Nina Eilertsen så meldingen ble hun kvalm og dårlig.

— Jeg fikk sjokk. Da jeg kom til politistasjonen for å anmelde det, brøt jeg helt sammen. At noen kan gjøre noe sånt. Og så mot henne. Hun er så blid og fornøyd. Alle elsker henne på skolen, og jeg får stadig høre at hun er en solstråle. Hvorfor akkurat henne, spør moren.

Eilertsens datter er det som kalles psykomotorisk retadert. Hun har en psykisk og motorisk funksjonshemming, men har ingen diagnose.

Bildet av jenta kommer ikke fra skolen hun går på, og det kommer heller ikke fra Sørlandet Kompetansesenters arkiver. Kompetansesenteret jobber med spesialpedagogiske tjenester rettet mot barn, unge og voksne med lærevansker, og har bilder av mange av barna.

— Hva tror du har skjedd?

— Enten har de tatt bilde av henne fordi de synes hun er stygg, eller så har de tatt det fra en annen sammenheng. Jeg tror det er minst to gutter som står bak, for du hører at det er flere som ler i bakgrunnen. Jeg tror det er en ubetenksomhet, eller så må det være noen som er syke i hodet.

— Hun er livet mitt

  • Folk må tenke seg litt om. Bak hvert menneske står det en familie som bryr seg. Og det er ekstra sårt siden hun er funksjonshemmet. Hun er en berikelse, selv om hun krever litt mer. Hun er øyenstenen min, hun er livet mitt. Dette smerter mer enn ord kan beskrive, sier Nina.

— Det finnes ikke noe mer forsvarsløst enn et barn. Når hun i tillegg har en hjerneskade, er hun enda mer forsvarsløs. Derfor rammer det ekstra sterkt.

Nina Eilertsen forteller at hun hele tiden går og kverner på hva som er skjedd, og har sykemeldt seg.

— Jeg har en ekkel følelse av mistanke rundt meg. Hvem er det hun omgås, hvem har vært i nærheten av henne. Hun pleier være på Haraldvigen om sommeren. Kan bildet være tatt der? Slik tenker og tenker jeg.

Nå håper hun at folk skal få opp øynene og tenke seg om før de sender videre en slik melding.

— Og kanskje kan noen få dårlig samvittighet, slik at det kommer et tips om hvor dette kommer fra, håper Nina Eilertsen.

hilde.moi@fedrelandsvennen.no

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.