MARNARDAL: Politikerne i Marnardal vil ha kartlagt om kravene til bo— og driveplikten oppfylles på de mange brukene i kommunen. Teknisk utvalg vil ha en årlig oversikt, og foreløpig viser den at det er to mislighold av plikten, mens ett bruk har fått beskjed om at bruket må selges fordi eieren ikke har flyttet til gården slik det har blitt satt krav om. Misligholdt boplikten

— Det er en lang prosess, men dersom eieren misligholder boplikten, åpner det opp for at andre odelstakere kan få kjøpt gården, sier Ole Kristian Eigebrekk i Marnardal kommune. Dersom de pålegges å selge og ikke gjør det, kan eierne risikere at staten selger eiendommene.Marnardal kommune har reagert, og mener disse har misligholdt boplikten fordi de ikke har bosatt seg innen de gitte tidsfristene: Anne Britt Vigemyr (fått avslag på fritakssøknad 28.08.05)Helga Dale og Gerd Bruskeland (Vesentlig mislighold. Frist gitt til 21.12.2005 med å oppfylle eller selge)Solveig K. Kalhovd har fått frist for videresalg, fordi tidligere eier har flyttet fra bruket og Kalhovd ikke har flyttet til. Disse er i ferd med, eller har flyttet til brukene:

Tore SkårRolf og Vivian Bjørkestøl.Siri og Atle Holbæk.Eric RobinsonUwe MalitiusSamuel og Elisabeth Larsen.Arne TislandJohnny HaraldstadBernt Terje LaudalArne og Hanne SpikkelandLars BjerlandToralf FuglestveitTor Steinar LauvdalLene Fossestøl FyksenBirte Usland SteinbergJohn Gunnar LaudalKjell M. BirkelandBørge HeddelandInger Johanne Foss MartinRolf og Geir Stian VrålstadDag Ove SkulandRoger GreibeslandTom Rune EiksåTor Alf HøyeHarald MannflåTor Odd og Gerda FidjestølJon RekevikJan Olav GunstveitJan Martin SandlandMargrethe SolåsTone KlevelandGunn D. AleksandersenLars GrimestadOdd Inge Usland Disse har foreløpig fått fritak:

Ivar UslandEdvard RuudTor Olav RydlendeJan BrelandJens Børge Kile