KRISTIANSAND: Han slo, sparket og trampet i hjel kjæresten i fjor.

— Jeg har ikke gjort det. Det er mange ting her som politiet ikke har sjekket skikkelig. Og så dømmer de meg til tolv år på toppen, sa en frustrert 38-åring til Fædrelandsvennen da straffeutmålingen var lest opp i lagmannsretten i går formiddag.

38-åringen ristet flere ganger på hodet da dommen ble lest opp av lagdommer Nils O. Simonsen. Han anket dommen på stedet.

— De kan jo ikke ha hørt noen ting der borte, sa 38-åringen og pekte mot bankeradene der lagrettemedlemmene hadde sittet og funnet ham skyldig i forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på sin 49 år gamle kjæreste 4. februar i fjor i Kristiansand.

Hans forsvarer, Tor Erling Staff, kom bort og sa at «de har hørt alt» og at et «flertall av dem har funnet deg skyldig».

— Vi kan ikke anke på skyldsspørsmålet. Det er avgjort, slo Staff fast overfor den drapsdømte mannen.

Dette skriver lagmannsretten om hva den avdøde kvinnen ble utsatt for:

Hun døde som følge av skader hun ble påført av tallrike slag og spark mot kroppen og hodet. Han trampet på henne mens hun lå på golvet.

Det er tale om relativ langvarig, svært omfattende og brutal voldsbruk mot henne.

Han utsatte henne for utallige slag, spark og tramp. Han påførte henne isolert sett flere dødelige skader.

Hun var praktisk talt edru og hadde få muligheter til å forsvare seg overfor den åpenbart fysisk og psykisk sterkere mannen.

Hans voldsbruk bar klart preg av torturlignende mishandling og må, inntil hun mistet bevisstheten, ha påført henne svært store smerter og panisk redsel.

Lagmannsretten legger også til grunn som bevist at han etter drapet prøvde å skjule spor ved å dra henne inn i dusjrommet og dusje henne med hånddusjen. Han prøvde også å skjule spor i leiligheten ved å vaske bort blodflekker.

— Bare tull, sier 38-åringen selv.

Det eneste formildende lagmannsretten fant, var at 38-åringen ringte etter hjelp.

Aktor, konstituert statsadvokat Jostein Johannessen er tilfreds med at lagmannsretten skjerpet dommen fra ti år med seks års minstetid i tingretten til tolv år med åtte års minstetid i lagmannsretten.

Det er moren som har naglet sønnen til drapet ved å fortelle i politiavhør om volden. Drapet skjedde i leiligheten moren disponerte. Moren tillegges i dommen stor skyld for at sønnen ble vansjøttet i barndommen på grunn av hennes fyll.

Aktor sier den drapsdømtes mor har vært siktet i saken. Den ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

— Vi kan ikke føre bevis for medvirkning, så det vil ikke bli reist noen sak mot henne, , sier Johannessen.

38-åringen må også betale 150.000 kroner til hver av de fire barna etter avdøde i oppreisningserstatning.

Forvaring benyttes for å verne samfunnet mot de farligste forbryterne. Gjentakelsesfaren for 38-åringen er tilnærmet «100 prosent innen 1-2 år», slår dommen fast.