EVJE OG HORNNES: Politiet vil ennå ikke utelukke at 70-åringen fortsatt kan være i live, og ber nå hytteeiere i området om å sjekke hyttene sine i helgen.

— Det er mer enn 200 hytter i det aktuelle området hvor mannen forsvant søndag ettermiddag. Vi har ikke rukket å sjekke disse innvendig, og politiet ber nå hytteeiere om å ta seg en tur opp i helgen, sier Bård Austad, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Austad håper at så mange hytteeiere som mulig gjennomsøker hyttene sine og nærområdene rundt hytteveggen de nærmeste dagene.

Politiet er også interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner av den savnede på Gautestad.

— Mannen er rundt 160 centimeter høy og kraftig bygd. Han hadde på seg en blå, kortermet skjorte da han forsvant, sier Austad.

Den danske pleiepasienten var på hyttetur på en leiehytte på Gautestad sammen med pleiere og andre beboere da han forsvant søndag. Reisefølget var på heitur, og 70-åringen kom bort fra de andre. Det var bare 1,5 kilometer fra stedet han forsvant og til hytta han bodde på.

Letingen har pågått i et kupert og uoversiktlig terreng, og vært svært vanskelig. Flere vann er blitt undersøkt, blant annet med undervannskamera. Helikopter har vært brukt, og det er blitt søkt med flere hundeteam. Flere hundre frivillige fra blant annet Røde Kors, Sivilforsvaret og Roverne har deltatt. Nå vil politiet ha en grundig undersøkelse av de rundt 200 hyttene i området.

EIRIK VIGSNES