– Hun og ektemannen var på båttur og skulle tilbringe pinsen på campingplassen. Sammen var de på besøk hos noen venner på ei hytte. Sent fredag kveld gikk ektemannen og la seg for å sove i båten. Litt senere på kvelden eller natten gikk avdøde fra hytta mot båten hvor ektemannen sov. Det er da ulykken har skjedd, sier operasjonsleder Martin Ugland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Nødetatene fotografert på stedet lørdag morgen. Foto: Tipser

Wedvik falt i sjøen og druknet like etterpå. Det har fortsatt ikke lyktes politiet i å komme i kontakt med personer som kan ha observert henne rundt tiden hun falt i sjøen like ved Moen camping i Risør.— Vi har ingen vitner som så at dette skjedde. Siden dette er et uventet dødsfall ble det rutinemessig gjort krimtekniske undersøkelser og tatt avhør av folk i nærområdet. Nå ferdigstilles rapportene, og etterforskningsledelsen vil gå gjennom det over pinse, fortsetter operasjonslederen.

Familien preget

Wedvik og ektemannen ankom campingplassen med båt sent fredag kveld. Hun var gjest hos noen venner som leide hytte der.

Det vil rutinemessig bli foretatt en obduksjon etter artistens dødsfall, men politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart.

Artisten Liv Marit Wedvik ble funnet død i Risør lørdag morgen.

Ugland forteller at familien er sterkt preget av det som har skjedd.— Dette er en tragisk hendelse. Familien er veldig langt nede etter det som har skjedd. De må få være mest mulig i fred nå, sier Ugland.

Etterlater seg mann og to barn

Liv Marit Wedvik (45), som er fra Skien, er mest kjent som countrysanger. Hun har også hatt gjesteopptredner i TV. I 2007 deltok hun i TV2-serien «Skal vi danse».

Wedvik albumdebuterte i 2003 med «Then He Kissed Me». Hun har gitt ut sju album, det siste var «Solid Ground» fra 2010. Wedvik bodde i Skien og etterlater seg mann og to barn. Hun var også utdannet som tannlegesassistent og har hatt det som yrke ved siden av musikkarrieren.