— Jeg regner med at mange vil komme for å høre Jonas fortelle om hvilket forhold han har til Gud. Knut Arild kjenner vi fra tidligere besøk, så vi kommer nok ikke til å bli overrasket over hva han vil si om sitt Gudsliv, sier stevnesjef Sten Sørensen i Sarons Dal i en pressemelding.

For to år siden var samtlige partier på Stortinget representert da det ble avholdt verdidebatt under stevnet i forkant av stortingsvalget. I år er fokuset endret til å handle om personlig tro.

Vil rive ned fordommer

— Vi ønsker å vise samfunnsengasjement under stevnene våre. Misjonen er selvfølgelig det viktigste, men i tillegg ønsker vi å presentere evangeliet på en folkelig og forståelig måte. Vi ønsker å bygge ned fordommer og murer og være folkelig som Jesus.

Jonas Gahr Støre (Ap) vil sammen med Knut Arild Hareide bli intervjuet om hva troen betyr for ham i Sarons Dal i juli. Foto: B e, Torstein

De to politikerne vil bli intervjuet under et kveldsmøte om hva troen betyr for dem i hverdagen. Sørensen mener det er viktig at politikere blir invitert til kristne stevneplasser.— Slik at en vet om hverandre og kan vise gjensidig respekt, sier Sørensen.

Erna Solberg ble også invitert, men har ikke anledning til å delta.

Flere kjente talere

Biskop i Agder, Stein Reinertsen, skal også delta på stevnet. Han skal lede et felleskirkelig nattverdmøte der brød og vin skal deles ut av Khali Haleseh fra Jordan og Israel Pochtar fra Israel.

— Det kommer til å bli gripende. De representerer to folkeslag som ofte står i konflikt med hverandre. Nå vil de to stå sammen å dele ut nattverden. Det må vel være et eksempel på forsoning og forbrødring, mener Sørensen.

Som vanlig vil også Rune Edvardsen tale i løpet av uka. Andre talere som vil besøke stevnet, er Egil Svartdahl, Carl-Gustaf Severin, Kjetil Aano, Bjørn Bjørnø, Andreas Hegertun, Gina og Øystein Gjerme, Åge Åleskjær, Jostein Krogedal, Arnfinn Clementsen, Gunnar Jeppestøl, Kai Johansen, Kjell Markset og Sten Sørensen.

Årets stevne i Kvinesdal går av stabelen fra 11. til 19. juli.