— Om jeg er partieier? Nei, absolutt ikke, men jeg fikk flertall for gode forslag. Det var helt nødvendig med loftsrydding nå. Vi har brukt for mye tid på interne konflikter. Nå må vi få et mannskap som kan begynne på nytt og bygge Demokratene politisk, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Marianne Solheim, fylkesleder i Hordaland, ble kastet som nestleder på landsmøtet på Gardermoen i helga. Hun føler Kleppes manøver som mistillit. Men hun vil fortsette i partiet.

Egentlig skulle kun leder og noen styremedlemmer være på valg. Kleppe kom med benkeforslag om at alle verv i styret burde være på valg. Den voteringen vant han med 27 mot 23 stemmer. Dermed kunne utskiftning begynne.

Nye nestledere ble Terje Svendsen fra Kristiansand og Ellen Simonsen fra Oslo. Grethe Hansen fra Kristiansand kom også inn i styret.

Solheim sier utrenskningen i ledelsen handler om gamle konflikter. I fjor ble leder Eilsabeth Rue Strencbo ekskludert etter å ha ekskludert fire andre. Kleppe var mot å kvitte seg med henne.

— Han styrer sin fløy og fikk flertall, sier Solheim.

— Vi måtte rydde fra loft til tak for å komme videre med partibyggingen, sier Kleppe.

Leder Fredrik Litleskare var landsmøtet enstemmig enige om å la fortsette.