— Før Vennesla var jeg lærer på Tonstad i tre år. Samlet blir det 40 år i det offentliges tjeneste. Det holder nå, sier Nordli til Fædrelandsvennen.

Varierte oppgaver

Få, om noen har hatt så mange ulike lederjobber i Vennesla kommune som Nordli. Han begynte som lærer på Vennesla skole i 1978. Etter få år ble han også museumsbestyrer for bygdemuseet, skolemuseet og etter hvert også Bommen elvemuseum.

Rundt årtusenskiftet ble det slutt på undervisning. Nordli fikk kontor på Herredshuset. Der har han jobbet i eiendomsavdelingen og ledet servicetorget.. De siste årene har han vært kultursjef, eller enhetsleder kultur som det heter formelt.

Greie og dyktige

— Jeg har hatt fine år og arbeidet med greie og meget dyktige mennesker. Det var jo et høydepunkt å få lov å flytte inn i Kulturhuset for tre år siden, sier han.

Nordli er kjent som en mild mann som ikke stikker seg fram unødvendig. Han har likt å legge til rette for andre.

— Kommer fremdeles folk langveisfra for å se Kulturhuset?

— Av og til. Men for meg er det viktigst at huset brukes og oppleves av bygdefolket. Det er for dem det er bygd. Det er moro å se aktiviteten, sier han.

Slår sammen

Nordli slutter i stillingen i august. Han har nok å finne på som pensjonist. Han bor på Moseidmoen, men eier også et småbruk på Åros på heia mellom Iveland og Vatnestrøm.

Samtidig som Nordli slutter, foreslår rådmannen en viss omorganisering av kulturetaten. Rådmannen foreslår å slå sammen kulturenheten og enhet for kulturskolen. De har vært ulike etater, men etter at kulturskolen også fikk lokaler i kulturhuset, mener rådmannen sammenslåing er naturlig.

Kulturskolen har 3,9 årsverk og budsjett på 2,4 millioner kroner.

Kulturetaten har 10,2 årsverk og budsjett på 9,6 millioner kroner.