«Landsdelens næringsliv har ikke råd til å miste den kraft som ligger i et velfungerende universitet — og vi må nå samles om å heve nivå og kvalitet ytterligere i dagens UiA», skriver styreleder Terje With Andersen og direktør Anita S. Dietrichson i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Styret i næringsforeningen er sterkt mot at UiA og Høgskolen i Telemark fusjonerer og ber universitetsledelsen avslutte arbeidet med sammenslåing.

Bekymret

Næringsforeningen skriver:

«Vi er bekymret for universitetets evne til å gi næringslivet den drahjelp vi er avhengige av om man igjen må vri fokus og ressurser mot langvarig og tung integrasjons- og omfordelingsprosess», mener styret i næringsforeningen.

Foreningen trekker de historiske linjene og viser til hvor viktig det var for Sørlandet å samle alle høyskoler til én og senere utvikle den til universitet.

Juvel

«Etter 20 år med sammenslåinger, strukturendringer og bestrebelser på å nå opp til dagens nivå, fortjener regionen og UiA arbeidsro for å videre utvikle den juvel som er helt avgjørende for landsdelens videre utvikling og vekst, skriver næringsforeningen.

Høringsrunden er nå i sluttfasen og styret i UiA behandler fusjonen 18. juni.