Tingretten har gjort fire måneder av fengselsstraffen betinget. I tillegg har retten fastsatt et inndragningsbeløp på samme sum som domfelte tappet selskapet sitt for.

43-åringen kjøpte en eiendom i Kvadraturen i 2009 for 3,5 millioner. Meningen var at eiendommen skulle pusses opp og deretter selges. Antatt salgssum var 4,8 millioner. Domfelte fikk ikke lån til oppussingen, og han tappet derfor eget selskap for nødvendige penger til renovering.

Allerede ved årsskiftet 2010/2011 var egenkapitalen i selskapet domfelte eide tapt. Bedriften gikk konkurs på forsommeren 2012. Ifølge 43-åringens forklaring i retten var det meningen å betale tilbake pengene. I retten ga han en uforbeholden tilståelse som har gitt ham strafferabatt. I tillegg til å ha tappet selskapet for penger, ble han dømt for overtredelse av såkalte formalbestemmelser om regnskap og skattebetaling.

43-åringen ble i 2011 dømt for brudd på bokføringsloven.

Bærende i straffeutmålingen har ifølge retten vært utroskap mot egen virksomhet, og det har vært skjerpende at han er dømt for lignende forhold tidligere.