Det er ett år siden 40-åringen ble dømt for en rekke voldstilfeller mot sin kone gjennom fire år. Voldstilfellene hadde karakter av mishandling. Blant annet kastet han en gryte kokende vann over kvinnen, pisket henne med en antenne, slo henne og kastet en boks potetsalat i pannen slik at hun fikk et åtte centimeter langt risp.

Etter dommen, som også omfattet en oppreisningserstatning til eks-kona på 60.000 kroner, anket 40-åringen avgjørelsen til lagmannsretten. Da ankeutvalget i lagmannsretten behandlet saken, ble anken avvist. Domfelte ønsket å prøve lagmannsrettens avgjørelse for Høyesterett, som fant at de tre dommerne i ankeutvalget begikk feil i saksbehandlingen.

Utvalget hadde, etter oppfatningen i Høyesterett, ikke vist til hvilke domsgrunner som var grunnlaget for at den opprinnelige anke ikke kunne føre fram og derfor ble avvist.

Lagmannsrettens vedtak måtte derfor oppheves. Det har lagmannsretten gjort, og det er duket for fire dagers prøving av bevisene og skyld for en meddomsrett, som starter ankeforhandlingene i Kristiansand tirsdag.