Se videoen øverst i artikkelen.

KRISTIANSAND: — Dette er rampestreker som er helt vanlige på Flekkerøy 16. mai og natt til 17. mai. Pur moro, sier en av ungdommene som var til stede da videosnutten som Fædrelandsvennen publiserte onsdag ble filmet.

Videoen viser en eldre Volvo som hopper over en annen bil på Flekkerøy.

Roger Lerstad er ikke overrasket over at bilstuntet som Fædrelandsvennen publiserte onsdag foregikk på Flekkerøy. Han mener det finnes en kultur på Flekkerøy, der ungdommene presser grenser. Her står han ved lokalene ved Domstein Sjømat, hvor han jobber. Foto: Reidar Kollstad

Ble sendt til politiet

Øystein Knudsen, rektor ved Lindebøskauen skole, reagerer på at stuntet foregikk like ved skolen. Han mottok nylig videoen via kolleger på skolen. Ifølge kilder Fædrelandsvennen har snakket med torsdag, er videoen to år gammel.

— Jeg visste ikke hvor gammel videoen var, heller ikke hvem som sendte den til skolen. Dette er ingen sak for oss. Jeg sendte videoen videre til politiet, sier han.

— Det som foregår på videoen er helt uakseptabelt. Dette er farlig. Det kunne ha oppstått både personskader og materielle skader, sa Yngvar Aas, leder av trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen torsdag morgen.

- Skulle treffe den andre bilen

Stuntet skal ha blitt gjennomført natt til 17. mai 2012, mellom klokka 05.00 og 06.00 på morgenkvisten. Personen som filmet hendelsen ønsker ikke å få navnet sitt på trykk. Han forteller at den opprinnelige planen med stuntet var at Volvoen skulle treffe den røde, lille bilen, men at Volvoen hoppet for langt.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få tak i sjåføren av Volvoen.

— Ukultur

Det har nærmest blitt en tradisjon at ungdom på Flekkerøy blant annet burner og spinner rundt med kjøretøy på Flekkerøy natt til 17. mai. Politiet karakteriserer det hele som ukultur. Hager har blant annet blitt ødelagt.

Torsdag ettermiddag traff vi ungdom på Flekkerøy, som ikke har innvendinger mot aktiviteten natt til 17. mai.

— Vi kjører rundt på mopeder og firehjulinger og spinner opp det som er å spinne opp, sier en 17-åring.

— Dette er jo noe som bare skjer én gang i året, bemerker en 16 år gammel gutt.

- Men det er vel ikke greit med hærverk?

— Vi gjør det jo bare for moro skyld, ikke med tanke på at vi skal gjøre hærverk, poengterer han.

Etterlyser fritidstilbud

Roger Lerstad bor på Flekkerøy og jobber for Domstein Sjømat. Vi treffer 53-åringen på fiskemottaket. Han er ikke overrasket over at bilstuntet foregikk på Flekkerøy.

— Så lenge stuntet gikk greit, så må man nesten bare smile. Det er sånn det er her på øya, det er litt texas. Dette er en kultur som startet før Flekkerøytunnelen ble bygget. Det var jo ikke politi på øya den gang, så mopedister trimmet mopedene og kjørte uten skilter. Dette er noe de fleste innbyggerne har godtatt, mener han.

— Jeg synes det går for vidt når ungdommene ødelegger hager natt til 17. mai, understreker Lerstad.

Han etterlyser flere fritidstilbud for ungdommen på Flekkerøy, og steder hvor ungdommen kan boltre seg lovlig.

— Det som startes opp blir etter kort tid nedlagt, om det er mopedklubb eller om det er en paintballklubb, sier han.