— Det kan komme en og annen regnbyge på nasjonaldagen, selv om det ikke er sikkert at den lander midt på torvet i Kristiansand, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt Øyvind Johnsen.

Syttende mai-været i Sør-Norge ser jevnt over ikke bra ut, og det er på Vestlandet det er verst. Ifølge varslene må for eksempel buekorpsene i Bergen belage seg på grundig dynking fra oven.

— Dere på Sørlandet er nok værvinnerne i Sør-Norge på syttende mai, men det blir ikke verken strålende sol eller skyfritt hos dere heller, varsler meteorolog Mariann Aabrekk ved Storm Geo.

Etter prognosene skal det ligge et stort lavtrykk over Nordsjøen og et lite lavtrykk over Sørlandet på 17. mai. Det er det store lavtrykket som vil føre til en søkkvåt 17. mai i vest, mens det lille forventes å trekke nordøstover i løpet av dagen.

— Slik det ser ut nå er det mest fare for regnbyger i Kristiansand fra morgenen av. Temperaturen vil ligge rundt ti grader eller rett i overkant, eller altså ganske perfekt til å gå med ullstakk, sier Mariann Aabrekk.

Hennes kollega Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt varsler at det vil bli merkbart tettere mellom bygene i Flekkefjord enn i Kristiansand.

— Og kommer du helt øst til Arendal er det ikke sikkert det kommer noe regn i det hele tatt, sier han.