Stavangerfjord blir liggende ved kai i Kristiansand fram til søndag.

— Det er ikke noen ønskelig situasjon, men stormen er vi ikke herre over, og da må vi bare finne den beste løsningen. Nå får vi fraktet passasjerene til Norge, og så tar vi det derfra, sier Atle Woxholt, linjesjef i Fjord Line.

Trygg havn

Fjord Lines to ferjer seiler mellom Sandefjord – Hirtshals – Stavanger - Bergen. Fredag ettermiddag lå Bergensfjord i Bergen mens Stavangerfjord var på vei til Hirtshals for å hente passasjerer.

— Stavangerfjord skulle egentlig gått videre til Bergen. Nå tar vi om bord passasjerene i Hirtshals og får de til Kristiansand, sier Woxholt.

Stavangerfjord er ventet til Kristiansand mellom kl 23.00 – 24.00 fredag kveld.

Roer seg

Det verste ruskeværet er ventet lørdag og natt til søndag. Men fredag kveld var værmeldingene såpass bra at det vær mulig å seile.

— Kapteinen så at det var en mulighet fredag kveld, men så kommer det høye bølger igjen, sier Woxholt.

Superspeed kansellert

Superspeeds avgang fra Kristiansand klokken 08 i dag tidlig ble kansellert på grunn av værforholdene, noe også avgangen fra Hirtshals til Kristiansand ble klokken 12.15. Den hadde forventet ankomst i Kristiansand klokken 15.30. Det er forventet at avgangene Kristiansand-Hirtshals klokken 16.30 og Hirtshals-Kristiansand klokken 20.45 vil gå som planlagt.

— Det er foreløpig ikke tatt noen beslutning på eventuelle kanselleringer i morgen, sier Helge Otto Mathisen i Color Line.