Da kulturminister Thorhild Widvey ble ønsket velkommen til årets kirkemøte i Den norske kirke som åpnet i Kristiansand torsdag, ble hun introdusert som «forhenværende, forhenværende styreleder i Sjømannskirken». Widvey var styreleder der fram til hun ble utnevnt til statsråd i høst. Så valgte hun da også å bruke Sjømannskirken som ideal for resten av Den norske kirke da hun talte til Kirkemøtet.

— Klart budskap og varme vaffelhjerter, sa Widvey.

På pressekonferansen etter talen benyttet statsråden, og tidligere styreleder i Sjømannskirken, anledningen til å uttrykke støtte til Audun Myhre som plutselig sluttet som generalsekretær i Sjømannskirken, uten at verken Myhre eller styret har vært villig til å la ansatte og givere få vite hva som var årsaken til at han sluttet på dagen.

— Jeg har bare positivt å si om Audun Myhre, sier hun.

I sin tale oppfordret også statsråden Den norske kirke til å behandle mennesker med ulik seksuell legning like inkluderende som alle andre. Slik berørte hun saken som vil prege Kirkemøtet mer enn noe annet: Kirkens ekteskapsforståelse og spørsmål om vigsel av homofile.

Statsråden forteller at hun som aktiv i kirken mener noe om den konkrete saken.

— Men det vil jeg ikke si noe om som statsråd, sier Widvey, på Fædrelansvennens spørsmål.