Under en lengre båtjakt på Oggevatn natt til onsdag, ble en politimann bitt i skulderen av innbruddstyven de jaktet på.

— Mannen "tok en Suarez" og bet politimannen. Heldigvis hadde tjenestemannen på seg skinnjakke, og slapp unna med et lite merke i skuldra, forteller Homme.

Politiet fikk inn melding om at det var innbruddstyv(er) på farten rundt Oggevatn i 21-tiden onsdag. De rykket ut og fikk etter hvert skaffet seg båt. Siktede ble pågrepet i 23.30-tiden.

Få de siste nyhetene fra Fædrelandsvennen på Facebook!

Båtjakt

— Han ble pågrepet etter en båtjakt. Tips gikk på at en eller to personer oppholdt seg i området og oppførte seg suspekt, sier lensmann John Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Så langt er mannen siktet for vold mot politiet, båtkjøring i påvirket tilstand og hytteinnbrudd.

Ut i fra lokalkunnskaper og hjelp fra hyttefolk, fikk politiet rekvirert en båt. Etter en kort båtjakt, der rømlingens båt stoppet med motortrøbbel, ble mannen etter stor motstand pågrepet og brakt til land.

Kan bli fengslet

Siktede i saken skal avhøres i løpet av onsdagen. Det vil da bli vurdert å begjære mannen varetektsfengselet. Politiet jobber med å se om det var flere personer involvert i innbruddsraidet.

— Så langt er mannen siktet for vold mot politiet, båtkjøring i påvirket tilstand og hytteinnbrudd. I båten var det påhengsmotorer. I tillegg vet vi ikke om alkoholvarene i båten er stjålet eller ikke. Vi vet så langt om to hytter som det har vært innbrudd i, men vi vet ikke om mannen har vært i flere hytter. Politiet ber derfor hytteeierne om å se til boligene sine, oppsummerer lensmannen.

— Siktede i saken er en gammel kjenning av politiet på 18 år, og han er bosatt i Vennesla. Tidligere har mannen vært involvert i tyverier og rusrelaterte saker, blant annet fyllekjøring med bil. Derfor vil vi se på mulighetene for varetektsfengsling, avslutter Homme.