Klokken 18.45 lørdag meldte Agder-politiet på Twitter at det brant i et lydstudio i Reddalsveien i Grimstad. Nødetatene ble sendt til stedet, men eieren klarte selv å slukke brannen med en hageslange.

Studioet var rigget i to containere.

— Jeg oppdaget at det røyk fra lydstudioet og løp ut med hageslangen. Det brant i en høyttaler ved et trommesett, og var mye sot, sier eier Dag Gunnar Stormoen til Fædrelandsvennen.

Dyrt utstyr

I bygget var det musikkutstyr verdt mellom 200.000 og 300.000 kroner.

Lydstudio2.jpg Foto: Baard Larsen

— Hvor mye av dette som kan reddes, er ikke godt å si. Soten har gjort stor skade på musikkanleggene, sier Stormoen.Han valgte å bruke hageslangen og mener pulverapparat ville gitt større skader.

Peker på høyttaleren

— Høyttaleren som jeg mener har startet brannen, var i bruk på en jobb i går kveld. Så hvordan det har tatt fyr i dag, når den ikke stod tilkoblet, aner jeg ikke. Men det kan ha vært en feil på innholdet i høyttaleren, som var helt ny og kun brukt én gang, sier Stormoen.

Politibetjent Julie Solvang sier til Fædrelandsvennen at brannen mest sannsynlig startet i det elektriske.

— Vi anser det ikke for nødvendig at kriminaltekniker reiser til stedet. Nå tar vi noen bilder av rommet og lager en rapport på saken, sier hun.

Utrykningsleder Helge Fjone i Grimstad brannvesen sier brannen var slukket da de kom til stedet.

— Vi kontrollerte bare at alt inne i bygget var greit. Huseier har gjort alt rett og sørget for at brannen ikke fikk utvikle seg. Nå er det et tett rom slik at flammene har hatt lite oksygen, men det er store sotskader, sier Fjone.