— Jeg tror ikke vi taper noe som helst på at vi har et tiggeforbud. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes det er kjempebra. De sier at vi bør være stolte av å ha politikere som står rakrygget, sier Arne Gulbrandsen (Frp) til Fædrelandsvennen.

Under debatten i onsdagens formannskapsmøte avviste han at forbudet var dårlig for omdømmet.

— Jeg tror mange ser til Lillesand og tenker at det var tøft av den lille byen å fatte det vedtaket, sa Gulbrandsen .

Leif Vagle (Ap) synes det er flaut at Lillesand er den eneste byen i Norge med tiggeforbud. Foto: Erlend Olsbu

Skal opp i bystyretTre måneder etter at tiggeforbudet ble innført skal saken diskuteres på nytt i Lillesand bystyre. Under avstemningen i desember i fjor stemte 14 representanter for og 13 imot forbudet. Leif Vagle (Ap) tror at flere kan ha snudd siden da.

— Jeg tror mange vil tenke seg om to ganger når det kommer til ny behandling. Jeg synes det er flaut å stå igjen som den eneste kommunen med forbud. Jeg mener ikke at vi er noe mer barmhjertige enn de som innførte et forbud, men jeg mener at politiet må bruke ressursene sine mot eventuelle bakmenn. Vi oppnår ingenting ved å gå etter de som sitter på gata, sa Vagle.

Sa nei til fjerning

Vagles forslag om å fjerne forbudet falt med fem mot fire stemmer i formannskapet. Hvordan resultatet blir i bystyret er usikkert.

— Jeg ser ikke at noe har endret seg siden vi gjorde vårt vedtak. Vi gjorde en selvstendig vurdering uavhengig av et nasjonalt forbud. Jeg synes ikke vi skal blande inn dette med omdømme. Dette handler om helt andre ting enn kommunens omdømme, sa Høyres Einar Holmer-Hoven.

— Dårlig omdømme er ikke vårt hovedargument. Men situasjonen har endret seg. Vi er nå den eneste kommunen med forbud, svarte Cecilie Knibe Hanssen (Ap).

Under avstemningen sist stemte Ap, Sp, V, KrF og SV mot, mens Frp, Pp og 11 av 13 Høyre-representanter stemte for.