— Det stemmer at det har gått tomt, bekrefter daglig leder ved Beckmann, Roy Kjøstvedt.

Han begrunner situasjonen med at de har solgt mer enn forventet.

Fortsatt mulig å handle på nett

— Det er helt tomt for sekker for førsteklassinger hos oss, men det er ennå mulig å få tak i noen gjennom nett, sier han.

De aller fleste førsteklassesekkene i Kristiansand ble solgt allerede i april-mai. Mange foreldre har vært ute i god tid, ifølge Kjøstvedt.

— Her i Kristiansand solgte vi ut 70 prosent av førsteklassesekkene allerede før førskoledagene i mai. Det er veldig få småbarnsforeldre som kjøper førsteklassesekker så tett opp mot skolestart, så de aller fleste har nok sikret seg sekk, sier han.

Merker presset i butikkene

I butikkene råder det foreløpig ikke kaos, selv om noen allerede kjenner presset.

— Det har vært et godt salg hos oss, og det begynner å minke på sekkene. Om vi blir helt utsolgt før skolestart er vanskelig å si, fordi vi ikke vet hvor mange som kommer for å kjøpe de neste dagene. Jeg har et inntrykk av at vi har mange førsteklassinger i Kristiansand i år, for her har det vært mange innom for å kjøpe sekk. Men foreløpig klarer vi oss, selv om vi har solgt ut noen av modellene, sier Heidi Jørgensen fra Notabene i Vågsbygd.

På Norli på Sørlandssenteret har de sikret seg godt for sommeren.

Allerede en uke før skolestart har det blitt tomt for skolesekker til førsteklassinger hos Beckmann. Foto: Tonia Kvernmo

— Jeg hadde bestilt inn ekstra mye sekker, og foreløpig er det ikke fare for at vi blir solgt ut, men jeg har hørt at det er tomt for sekker hos Beckmann. Heldigvis har vi foreløpig nok. Hvis det nærmer seg tomt, har vi også muligheter for å få inn sekker fra andre Norli-butikker internt i systemet, sier butikksjef Linett Birkeland.Litt lenger ned i gangen på samme senter er det verre.

— Nå har vi kun to typer igjen av Beckmann-sekker. De er veldig populære blant førsteklassinger, sier ansatt på Notabene, Somi Viundal.

Godt salg tross prisstigning

I fjor måtte produsenten gå opp hundre kroner i pris på skolesekkene, men på tross av prisøkningen, er sekken fortsatt populær blant førsteklassingene.

— Vi var nødt til å sette opp prisen på sekkene rundt juletider i fjor grunnet prissvingingene på dollaren. Vi var ekstra forsiktige med å sette opp prisen, og var spente på hvordan det ville gå, men markedet har mottatt det godt, sier Kjøstvedt.

Han peker på små bestillinger fra kjeder og butikker som en av grunnene til at det har gått tomt for førsteklassesekker allerede.

— Bestillingene vi har fått har ikke vært noe mindre i år enn tidligere, men til neste år håper jeg at de legger inn større bestillinger for å sikre seg. Det er jo kjedelig å gå tom for en vare som er så populær hos oss, for dette betyr at vi ikke får solgt så mye som vi kunne, sier Kjøstvedt.