Åtte personer er pågrepet av politiet etter bråket utenfor Sparebanken Sør Arena.

start_brak2.jpg Foto: Jim Rune Bjorvand

Se video ved å klikke i vinduet øverst i saken! — Det kom en supportergjeng fra Vålerenga på 15-20 stykker gående. Det ble en slåsskamp med noen Start-supportere, uten at vi vet hva som utløste det, sier innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Sendt til Oslo

Åtte personer ble pågrepet på stedet.

— Èn blir anmeldt for vold mot politiet. Flere er pågrepet for å hindre politiets arbeid. Resten er bortvist og sendt i retur til Oslo, sier han.

Ingen Start-supportere skal ha fått reaksjoner fra politiet etter slossingen. Det er foreløpig ikke klart om det dreier seg om noen av VIFs casualgrupperinger.

Vold mot politiet

Operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at det er åtte personer som er innbrakt til arresten.

Sju personer er pågrepet for vold mot politiet etter en episode utenfor Sparebanken Sør Arena. Foto: Jim Rune Bjorvand

— De anmeldes for vold mot politiet, i tillegg til å å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin, opplyser operasjonsleder Miriam Stausland på Twitter.

Fotfulgte casuals i fjor

Forholdet mellom Start og Vålerengas supportere har vært kjølig siden Vålerenga snappet seriegullet foran nesa på sørlendingene i 2005. Under fjorårets oppgjør mellom de to lagenefotfulgte politiet VIF-casuals i Kristiansand. Også da var det tilløp til bråk mellom grupperingene.