For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

Den svenske naziaktivisten Klas Lund var på rømmen fra svensk politi, da politiet i Kristiansand pågrep ham.

– Vi håndterte saken som om han skulle vært bevæpnet. Mannen er tidligere dømt for blant annet drap og bankran, sier politistasjonssjef Ole Hortemo til TVSør.

Det var tirsdag politiet i Kristiansand fikk en anmodning fra svensk politi om å pågripe den svenske naziaktivisten Klas Lund. De rykket ut med en større bevæpnet styrke som pågrep Lund, som da var alene i huset.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til ble mannen pågrepet da han oppholdt seg i huset til en kamerat på Tveit i Kristiansand. Kameraten skal være en kjent norsk naziaktivist, som er dømt for en rekke voldshandlinger.

Klas Lund ble i fjor dømt til seks måneders fengsel for ulovlig våpenbesittelse, men rømte etter kort tid fra Mariestadsfängelset nord for Göteborg og har siden da vært etterlyst.

– Sverige har begjært ham utlevert etter tips til kriminalvården om at han oppholdt seg på en bestemt adresse i Norge, sier Sture Gustafsson i Skövdepolisen til TT.

Lund har imidlertid motsatt seg utlevering, og spørsmålet vil dermed bli tatt opp til rettslig vurdering i Norge over påske.

Svenska motståndsrörelsen ble grunnlagt på slutten av 1990-tallet som samlingspunkt for de mest militante nazistene i Sverige. Ifølge Expo, som kartlegger høyreekstreme bevegelser, har mange av aktivistene tidligere vært medlemmer av den kjente nazigrupperingen Vitt ariskt motstånd (VAM).

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.