I dette huset skjedde drapet. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Det kommer frem av tirsdagens fengslingskjennelse fra Kristiansand tingrett. Den siktede 21-åringen er nå varetektsfengslet i åtte nye uker. Han er siktet for forsettlig drap på den ett år yngre jenta.

Drapssiktede kjørte fra Østerveien 54 til Vige etter at han hadde drept ekskjæresten med mange knivstikk. Han gikk inn i huset hvor moren bor. Mor har forklart til politiet at hun møtte en sønn som virket totalt forvirret. Det skal av samtalen ikke ha kommet frem noe om hva som hadde skjedd, men mor forstod at det var noe alvorlig galt.

Etter hvert gikk 21-åringen ut av huset, som i mellomtiden var omringet av politiet. Han tok meg seg en kniv ut, og da han skjønte at han ville bli pågrepet, startet han å stikke seg selv, før politiet overmannet ham og tok kniven.

Av fengslingskjennelsen fremgår det også at den siktede, etter å ha knivstukket ekskjæresten, ringte til sin bror og en venninne. Det er tidligere kjent at begge disse straks reiste til leiligheten, hvor de også hadde vært tidligere på kvelden i forbindelse med et vorspiel.

Av de avhør som er gjort av 21-åringen fremgår det at han ikke kan huske selve drapshandlingen, men at han forstår at det er han som er gjerningsmann. Den siktede har vært innlagt på Sørlandet sykehus helt siden han ble pågrepet straks etter drapet natt til søndag 9. januar.