KRISTIANSAND: — Den gode lærer tar selvsagt elevene med på råd og hører på synspunktene deres. Men å lage et formelt system hvor 15-åringene i flokk får anledning til å evaluere sine lærere, vet jeg ikke om er fornuftig. Det må i tilfelle utredes mer, sier Arne Fjermeros i Utdanningsforbundet.

I slutten av april sendte skoledirektøren en oversikt til oppvekststyret om hvordan elever og hjemmenes innflytelse i skolen er i Kristiansand.

Orienteringen endte med at Frp fremmet forslag om å innføre en ordning hvor alle 10.klasser får anledning til å evaluere læreren sin.

— Det legges opp til samme system som på UiA, nemlig at klassens tillitsvalgte på vegne av elevene/studentene noen ganger i året har møte med læreren/forelseren, opplyser skoledirektør Marie Føreland.

Frp-forslaget fikk støtte fra Høyre, KrF og en av Aps representanter og dermed flertall.

I formannskapet i morgen skal saken endelig avgjøres, men skoledirektøren går inn for å trekke saken, grunnet saksbehandlingsfeil. Skoledirektøren har fått kommuneadvokaten til å ta en gjennomgang. Kommuneadvokaten konkluderer med at benkeforslaget fra Frp var så vidtrekkende at saken burde vært utsatt for utredning. Derfor kan saken bli trukket i formannskapet i morgen.

— I utdanningsforbundet ønsker vi mer tid til undervisning og elevkontakt. Evaluering er bra, men vi ønsker ikke å bruke enda mer tid på rapporter, systemer, evalueringer og rapporter, sier Arne Fjermeros.

Marie Føreland sier elevundersøkelsen som gjøres hvert år er god, hvis den følges opp. Heller ikke hun ser behovet for nye ordninger.