ARENDAL: En 16 år gammel gutt er i Aust-Agder tingrett dømt til å betale 6000 kroner i bot for å ha blottet seg for en jente på sykkel.

Hendelsen skjedde mens gutten kjørte etter jenta i en traktor. Ifølge dommen onanerte han også åpenlyst overfor henne.

Erkjente seg ikke skyldig

Jenta forsøkte å sykle fra ham, men klarte ikke dette fordi veien stoppet på stedet hvor ugjerningen skjedde mandag 3. mai i fjor.

Sju vitner forklarte seg da saken ble behandlet i Aust-Agder tingrett forrige uke. Gutten stod tiltalt for å ha oppført seg seksuelt krenkende overfor barn under 16 år, men erkjente seg ikke skyldig.

Han forklarte i retten at det godt kunne hende han hadde kjørt traktor den aktuelle dagen, men at han aldri hadde kjørt etter eller blottet seg for jenta.

Rettens flertall fant imidlertid jentas forklaring mer troverdig. I dommeravhør fortalte jenta at 16-åringen kjørte med traktoren om lag én meter fra henne, og at hun var helt sikker på at gutten, som var ikledd en kjeledress, blottet seg og onanerte.

Ble redd

De var helt alene på veien da episoden fant sted, og jenta skal ha blitt veldig redd. Hun har i ettertid hatt det tungt, ifølge dommen.

Det var jentas mor som anmeldte forholdet tre dager senere.

Det fremgår av dommen at gutten og jenta kjente hverandre fra før.

I tillegg til boten, må 16-åringen også betale 3000 kroner i saksomkostninger. Dommen er i samsvar med aktors påstand. Retten fant ikke noen formildende omstendigheter.