Journalist og mangeårig politisk redaktør i VG, Olav Versto, døde i en båtulykke i Farsund.

FARSUND: De pårørende er varslet, og navnet nå frigitt, opplyser VG. Olav Versto var på ferie i Farsund med sin private båt da ulykken inntraff.Versto var fram til 2008 politisk redaktør i VG. Han var nå redaktør i kommentaravdelingen.

60-åringen ble funnet i havnebassenget klokken 11.22 torsdag formiddag. Politiet betegnet først dødsfallet som mistenkelig. Få timer senere mente etterforskerne at Versto hadde blitt utsatt for en ulykke. Trolig falt han i sjøen fra båten. Natten før regnet det, i følge båtfolk på stedet — noe som kan ha gjort dekket glatt.

- Kunnskapsrik

— Han var en av Norges mest kunnskapsrike og skarpeste politiske journalister. Han var svært anerkjent blant norske politikere og hadde en særdeles høy stjerne hos VGs lesere, sier tidligere sjefredaktør i VG, Bernt Olufsen, til avisen.

Nåværende politisk redaktør, Hanne Skartveit, mener Versto har vært blant Norges beste kommentatorer.

– Olav var definitivt en av de mest markante politiske kommentatorene i Norge de siste tiårene. Han har betydd svært mye for meningsdannelsen og debatten i dette landet. Versto var både meningsglad og meningssterk. Samtidig var han en usedvanlig vennlig sjel, men han var heller ikke redd for konfrontasjoner, sier politisk redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten.

Avisen omtaler også Verstos kontroversielle synspunkter - som da han i 2003 som politisk redaktør i VG gikk svært langt i å støtte den amerikanske invasjonen i Irak.

Årsaken uavklart

Farsundslensmann Kåre Unhammer sa til fvn.no i dag morges at obduksjonsrapporten trolig er klar over helga. Unhammer og farsundspolitiet har ikke fått brakt på det rene hvordan ulykken inntraff.

— Vi har fortsatt noe arbeid å gjøre med etterforskningen, sa lensmannen.