Dermed holdt Vålerenga motstanderen unna tabelltoppen, mens lagets selv klatret til øvre tabellhalvdel. Det var en fortjent seier i en kamp der Tromsø åpnet best, men hvor hjemmelaget tidlig overtok kommandoen og aldri ga den fra seg.Det var eliteseriens to gjerrigste lag som møttes på Ullevaal, og Tromsø greide bare å skape en virkelig stor sjanse. Med sine to scoringer overtok Vålerenga som det aller gjerrigste laget. TIL har nå 15 baklengsmål, VIF 14. Vålerenga spilte og spilte, men de lange innkastene til Freddy dos Santos viste seg som lagets farligste angrepsvåpen. En stor del av hjemmelagets sjanser ble foranlediget av hans tohåndskanoner inn i feltet, også ledermålet i det 42. minutt.

Nielsen hadde vært på banen snaut fire minutter for erstatter for skadde Luton Shelton da et kast gikk over to Tromsø-forsvarere og falt ned foran ham. Unggutten hadde tid til å dempe ballen før han scoret fra kort hold.

Målet som punkterte kampen kom da pasningsspillet til Vålerenga omsider satt slik Martin Andresen ønsker det. I det 79. minutt gikk direktepasningene mellom Mohammed Fellah, Yssouf Koné og Zajic som en varm kniv i TIL-forsvarets smør, og serberen avsluttet iskaldt alene med keeper. (©NTB)