KRISTIANSAND: – Jeg må gjøre meg kjent med spillerstall og med klubben. Det er mye å sette seg inn i. Vi skal begynne å utvikle oss sammen og vi begynner på treningsfeltet i morgen tidlig. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Mjelde til fvn.no.

Allerede rett etter at Mjelde gikk ut av døra fikk han den første gratulasjonen på sørlandsk jord. En flyplassansatt benyttet muligheten til å ta strilen i hånda.

Rask kamp

Mandag formiddag ble det klart at Mjelde ønsker å se laget sitt i kamp raskt. Allerede onsdag er det derfor satt opp en hastekamp mellom Start og Fløy på Sør Arena.

– I min syklus er fire dager før kamp en litt tøff treningsdag. I stedet for å trene litt tøft så spiller vi kamp. Det er den beste treningen vi kan få, sier Mjelde.

Det er ikke mange dager siden avtalen mellom den nye treneren og Start ble klart. Mjelde bekrefter at det har gått fort.

– Det har gått fort i svingene. Det er ikke lenge siden vi ble enige om kontrakt. Både jeg og familien har skyndet oss, og fått orden på ting hjemme, pakket og kommet oss av gårde. Det går rimelig fort i dette gamet, men jeg gleder meg til å komme i gang, sier Mjelde.

— Dette blir gøy

Mjelde ble møtt av sportslig administrativ leder i klubben, Rune Jakobsen, på Kjevik.

– Nå begynner det. Foreløpig går det veldig greit, men det visste vi. Vi har gjort såpass god planlegging at vi vet at Mons er en trivelig kar og så vet vi at han er en god fotballtrener, så dette blir gøy, sier Jakobsen til fvn.no.

Klokka 10 tirsdag møter han spillerne sine til første treningsøkt.

Det intervju med den nye treneren øverst i saken!

Foto: Kristin Ellefsen