Etter en 1. omgang som ikke var noe mer enn en påkjenning for gjespemusklene kom Lillestrøm på banen med to friske innbyttere og et helt annet initiativ. Av mystiske grunner startet Nosa Igiebor på benken — muligens på grunn av sin frittalenhet - og Lillestrøm mistet mye av sin skaperkraft.Etter pause kom nigerianeren på banen og det ble raskt mer fart over tingene.

Fredrik Gulbrandsen åpnet «ballet» bare fem minutter ut i 2. omgang da han tverrvendte og omskapte en stuss fra Frode Kippe i tellende resultat. Karem Essediri sto for en perfekt corner i forkant av scoringen.

Gulbrandsen, som har erstattet toppscorer Anthony Ujah som spiss, økte til 2-0 i det 77. minutt med et flatt skudd i hjørnet - uttagbart for Joacim Heier.

Sarpsborg fattet nytt håp da Morten Giæver reduserte tre minutter senere. Han skjøt først et frispark i muren og dundret returen i nettet, men gleden varte ikke lenge. Mathis Bolly avsluttet et flott raid med et skudd i vinkelen og punkterte dermed oppgjøret to minutter før full tid. (©NTB)