Hva mener du? Si din mening nederst i artikkelen.

OSLO/AGDER : Frp vil neste uke foreslå for Stortinget at legges ned et forbud mot heldekkende hodeplagg i det offentlige rom.

LES OGSÅ: Frp foreslår forbud mot burka og niqab

— Dette gjør vi for å frigjøre kvinnene fra undertrykkelse og totalitære tanker, sa partileder Siv Jensen i sin tale til partiets landsstyre lørdag.

Forslaget møter motstand blant politikere på Sørlandet.

Sigmund Oksefjell, leder Vest-Agder Senterparti:

— Jeg tror ikke et forbud mot å bære burka og niqab på offentlig sted er veien å gå. Det ville blant annet blitt altfor vanskelig å håndheve. Vi må finne andre måter å motvirke den kvinneundertrykkelsen som bruk av disse plaggene kan innebære. Et forbud ville også kunne ført til at noen kvinner ikke fikk lov til å gå ut av sine ektemenn.

Peter Skovholt Gitmark, stortingsrepresentant Vest-Agder Høyre:

— Jeg ønsker ikke å innføre noe klespoliti som det meg bekjent bare er Iran som har. Fremskrittpartiet fisker med dette forslaget i rørt vann. Selv om religiøse symboler og klesplagg som niqab og burka ikke er forenelig i alle jobber, må folk selv få bestemme hvordan de vil gå kledd. Det er imidlertid viktig at det er de selv og ikke andre som skal bestemme hvorvidt de skal ikle seg disse.

Kari Henriksen, stortingsrepresentant Vest-Agder Ap:

— Jeg synes ikke dette er rette måten å starte en integreringsdebatt på. Selv om jeg ser det kan være problemstillinger knyttet til slike klesplagg, vil jeg heller lete etter likheter fremfor ulikheter mellom ulike kulturer.

KrFs første nestleder, Dagrun Eriksen fra Kristiansand:

— Feministen i meg vil si «selvfølgelig», men jeg mener det ikke er politikernes oppgave å lage regler for trosutøvelse. Den diskusjonen må tas i de muslimske miljøer. På samme måte mener jeg politikerne ikke skal råde over de kristnes trosutøvelse, uttaler Eriksen til fvn.no.

Nestleder i Agder Venstre, Stein Inge Dahn:

— Ikke alt som vi misliker bør møtes med forbud og politimakt. Fremskrittspartiet viser her at de er et svært lite liberalt parti. Det er et paradoks at det partiet som er mest redd for sharialovgivning, er det samme partiet som til stadighet argumenterer for en justispolitikk med politimetoder som likner mest på sharialovgivning.

Hva mener du? Si din mening nederst i saken.