KRISTIANSAND: — Nei, pressen kan ikke være til stede. Dette er arbeidsmøte, kanskje det siste sådanne, og vi har behov for å snakke åpent og likefram. Nå er det de tunge problemene som skal løses, sa fylkesordfører Thore Westermoen da møtet skulle starte på fylkeshuset i Kristiansand.

Det betyr hvor fylkesmannsembedet skal ligge, hvor fylkesadministrasjonen skal ligge og hvordan arbeidsplasser skal fordeles mellom fylkene og mellom Arendal og Kristiansand.

Arendals forslag om å legge statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser også til regionsentre som Brokelandsheia, Lyngdal og Evje er ikke tema. Det kaller styringsgruppa en aprilspøk de ikke kan forholde seg til.

Styringsgruppen for fylkessammenslåing har hatt flere møter, og på oppdrag fra fylkestingene skal de innen 15. mars ha et forslag klart.

— Men vi skal holde på så lenge det er nødvendig for å bli enige. Som sagt, nå er det den tunge materien som står i sentrum, sa Westermoen.

— Øy, husk det er fredag ettermiddag. Vi vet hvor vi står. Vi må da greie å bli ferdig før seks, ropte fylkesrådmann i Aust-Agder Arild Eielsen.

Innleid faglig konsulent Jørund Nilsen har laget ulike skisser og forslag, som ingen vil gå i detalj om.

— Vi har flere alternativer på bordet. Nå handler det om å samle oss om noe, sier Oddvar Skaiaa.

Han var den mest optimistiske før møtet startet, og hadde tro på en løsning.

Andre sier det kan bli nødvendig med flere møter, og også ”overtidsarbeid” utover fristen 15. mars.

— Vi kan ikke være åpne om samtalene nå. Pressen og offentligheten skal få vite det hvis vi blir enige, sa fylkesordfører i Aust-Agder Laila Øygarden.